Informatie voor patiënten bij de heropstart van de reguliere ziekenhuisactiviteit

Het ziekenhuis start, naast de zorg voor COVID patiënten,  vanaf 4 mei zijn reguliere werking waar mogelijk voorzichtig weer op. Alle voorbereidingen werden getroffen om dat veilig en verantwoord te kunnen doen. 

Alle medewerkers en artsen van het ziekenhuis zijn goed geïnstrueerd en volgen richtlijnen van hygiëne en anderhalve meter afstand. We vragen u deze richtlijnen eveneens te hanteren.

U komt via een geplande raadpleging of opname naar het ziekenhuis. Dringende verwijzingen lopen via de spoeddienst van het ziekenhuis. Indien u klachten heeft ( hoesten of benauwdheid), al dan niet met koorts, neem dan de dag voor uw afspraak contact met het ziekenhuis via 016 209 243. Wij bekijken samen of uw afspraak al dan niet kan doorgaan.

Om u correct en veilig te kunnen ontvangen volgt u enkele veiligheidsmaatregelen in het ziekenhuis. Wij appreciëren het dat u zich 30 minuten vóór uw eigenlijke afspraak aanmeldt zodat alles rustig en vlot kan verlopen.

U draagt een mondmasker bij komst naar het ziekenhuis. Indien u dit niet ter beschikking heeft ontvangt u een aan de ingang van het ziekenhuis. U draagt dit gedurende het volledige traject in het ziekenhuis. Bij het verlaten van het ziekenhuis kan u dit mondmasker bewaren voor een volgend gebruik en stopt het in een  briefomslag. 

U ontsmet uw handen alvorens het onthaal binnen te komen.Aan het onthaal wordt u door een warmtescanner gescand. Indien de scan aangeeft dat u koorts heeft ( > 37,6) wordt de behandelende arts gecontacteerd. Deze bepaalt of uw raadpleging/opname al dan niet kan doorgaan. Indien het consult toch doorgaat ondanks de koorts zal men u vragen een rood armbandje te dragen zodat  men u en de zorgverleners maximaal kunnen beveiligen. U zal prioritair geholpen worden. De warmtescanner maakt enkel beelden, zonder namen van patiënten te registreren. De beelden worden dagelijks vernietigd zodat privacy maximaal gegarandeerd is.

Als begeleider wordt u enkel toegelaten indien u een ouder van een kind bent, een persoon begeleidt die andersvalide is of indien u optreedt als vertegenwoordiger van een wilsonbekwame persoon. U wordt eveneens gescand op koorts, draagt eveneens een mondmasker en volgt dezelfde voorschriften dan de patiënt die u begeleidt.

Andere dan bovengenoemde begeleiders wachten buiten het ziekenhuis. Er is handalcohol aanwezig voor desinfecteren van uw handen als u inschrijft via de kiosk.

De onthaalmedewerkers ontvangen u van achter een scherm om ieders veiligheid te waarborgen. U zal uw ID kaart, bancontactkaart…zelf hanteren.

U wordt doorverwezen naar de voor u betreffende raadplegingsplaats 

 • Bij de planning van de afspraken is er rekening gehouden met de beschikbare ruimte en de op te volgen maatregelen veiligheidsmaatregelen.
 • De wachtruimten zijn zo ingericht dat de nodige 1,5m afstand wordt bewaard. Wij vragen stoelen niet te verplaatsen of aanduidingen op stoelen niet te verwijderen.
 • De wachtkamers zien er leeg en ongezellig uit. Alle tijdschriften en brochures zijn verwijderd om hygiëne maximaal te faciliteren.
 • Alle materialen (stethoscopen, onderzoekstafels en – apparatuur….) die de arts gebruikt worden na elk patiëntencontact ontsmet.
 • De onderzoeksruimten en wachtkamers worden zeer frequent gereinigd. Deze ruimten liggen op afstand en zijn strikt gescheiden van de afdelingen waar patiënten zijn opgenomen.
 • Indien u voor en verblijf van minstens 1 nacht wordt opgenomen kan u evenzeer rekenen op onze veiligheids- en hygiënemaatregelen 
 • De dag vóór opname meldt u zich op de spoeddienst tussen 8.00u en 9.00u. U krijgt een wisser om te testen of u al dan niet besmet bent met het COVID 19 virus
 • Na deze wissen krijgt u ook reeds een voorinschrijving en alle opname-informatie
 • U gaat nadien naar huis in afwachting van het testresultaat. 
  • Indien u geen informatie ontvangt binnen de 24 uur is uw testresultaat negatief en komt u naar het ziekenhuis op het afgesproken uur
  • Is de test positief wordt u gecontacteerd door de  behandelende arts die met u bespreekt wat er verder dient te gebeuren
 • De dag van de opname komt u naar het onthaal op het afgesproken uur
  • Uw koorts wordt gescand
  • U zal een verkort traject via onthaal volgen

Als we samen deze maatregelen volgen, zorgen wij voor uw veilige en verantwoorde zorg en helpt u ons om onze artsen en ziekenhuismedewerkers gezond te houden. Onze oprechte dank voor uw begrip hiervoor.

Geef een reactie